Plant the Future Diner
Dinsdagmiddag 19 november ben ik door Foodvalley uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de Plant The Future Diner in Nieuwspoort te Den Haag.
Dit diner wordt inmiddels voor het 4e jaar georganiseerd door Transitie Coalitie Voedsel. 230 stakeholders werden deze middag en avond uitgenodigd. Doel met elkaar in gesprek gaan hoe gaan we naar een meer plantaardig voedingspatroon. De stakeholders zijn divers, waaronder de Eiwitboeren, retailers, provincies, banken, cateraars, BO akkerbouw etc. maar ook vertegenwoordigers uit de dierlijke sector zoals zuivelbedrijven en vleesproducenten.
Harm Edens is de hele dag de dagvoorzitter. Tijdens de middag waren er paneldiscussies.
Na de borrel mocht ik aanschuiven bij de tafel van Foodvalley en de Green Protein Alliance. Met 8 personen aan tafel konden we, onder het genot van een plantaardig diner, met elkaar discussiëren over de eiwit transitie. Al met al leuk om hierbij aanwezig te zijn en vooral ook om te horen hoe de eiwittransitie.
Chef-kok deze avond was Jonathan Karpathios. De producten geleverd door The Farm Kitchen.
Hier het programma van de dag.
Hier een terugblik op deze dag gehouden in Nieuwspoort te Den Haag.