25 september 2024; Persevent Jumbo Nederlandse Edamame telers

Persevent Jumbo Nederlandse Edamame telers

Woensdagochtend 25 september werd tijdens een speciaal persmoment 📷 op ons akkerbouwbedrijf  bekend gemaakt dat Jumbo Supermarkten begin 2025 in Nederland geteelde edamame boontjes in het vriesvak gaat leggen. En daar horen onze Dutch Edamame boontjes ook bij. 👌

25 september 2024; Persevent Jumbo Nederlandse Edamame telers

Nadat we in 2019, samen met 9 andere enthousiaste telers en Dutchsoy, zijn begonnen aan de reis met het leren telen van dit mooie gewas ben ik heel trots dat we nu uiteindelijk een mooi afzetkanaal hebben gevonden.

Als eerste deelnemende keteninitiatief aan Plant Protein Forward heeft Dutch Edamame een bijzondere, meerjarige samenwerking met Jumbo Supermarkten gesloten, mét een goed verdienmodel voor de boer👨‍🌾.

Begin 2025 zijn de in Nederland geteelde edamame sojaboontjes in het vriesvers vak van de Jumbo te vinden.
Vind hier het persbericht van Jumbo Supermarkten.

FoodValley (de programma coördinator), de Rabobank  en het Interprovinciaal Eiwitoverleg en uiteraard ketenversterker Wouter Staal hebben hier aan bij gedragen dat dit mogelijk is geworden.

Hier het artikel over de officiële start 28 maart bij de Rabobank in Utrecht.

Tijdens het persevent woensdag kon de pers vragen stellen aan de betrokkenen. Na het formele deel gingen we met z’n allen naar de kavel waar wij de edamame boontjes hebben staan. Ik heb kort iets uitgelegd over de teelt. Men kon zelf ook wat boontjes plukken en meenemen.

25 september 2024; Persevent Jumbo Nederlandse Edamame telers

Op de foto van links naar rechts; Wietske Eilander van de Rabobank, Ton van den Hoek en Jaimy Franken van Jumbo, ik, Jan Groen van Dutchsoy en Jeroen Willemsen van FoodValley.



25 september 2024; Persevent Jumbo Nederlandse Edamame telers

Er werden hapjes gemaakt met edamame boontjes verzorgt door VanDiepen feesten uit Dronten. Nico Oosterbeek van Nicoos heeft de hapjes gemaakt.


Hieronder een reportage van Omroep Flevoland gemaakt tijdens het persevent.