3 september 2024; veldexcursie Plant Protein Forward

Veldexcursie Plant Protein Forward, edamame

𝐏π₯𝐚𝐧𝐭 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐒𝐧 π…π¨π«π°πšπ«π ➑: 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐰𝐚𝐚𝐫𝐭𝐬 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐞𝐫𝐀𝐞 𝐀𝐞𝐭𝐞𝐧, 𝐯𝐚𝐧 π›π¨πžπ« 𝐭𝐨𝐭 𝐛𝐨𝐫𝐝!

Dinsdagmiddag 3 september was er een excursie bij ons op het bedrijf. Ik ben één van de telers van Dutch Edamame, het eerste deelnemende keteninitiatief aan PPF. Doel van dit keteninitiatief: een langjarige samenwerking aangaan met een grote Nederlandse aanbieder voor de afname van Nederlandse edamame.

Samen blikten we deze middag terug op het afgelopen half jaar en deelden Ik, Jan Groen en ketenversterker Wouter Staal, de waardevolle inzichten uit de edamame keten die wij op hebben gedaan, zoals:

πŸ«›Peulvruchten zijn hot bij alle grote afnemers door de eiwittransitie en verduurzaming van hun ketens (CSRD).
πŸ’š Duurzaamheid is inmiddels net zo belangrijk als financiΓ«le condities; er liggen serieuze kansen voor leveranciers met een oprecht goed verhaal.
πŸš€ Een ketenversterker met de juiste expertise, energie en netwerk geeft een enorme boost aan het (commerciΓ«le) succes van peulvruchtenleveranciers.


We hebben met zijn allen ook het edamame veld bekeken.

Natuurlijk richtten we onze blik die middag ookΒ β€˜voorwaarts’ ➑ , wat staat eraan te komen in de komende maanden?

πŸ«›Binnenkort zullen er meer edamame boontjes van Nederlandse afkomst op het bord van de consument belanden. Stay tuned!
🫘 Twee nieuwe keteninitiatieven starten hun deelname aan PPF:
– De lupineketen, met o.a. Lekker Lupine & LuPeel, onder leiding van ketenversterker Drees Peter van den Bosch

3 september 2024; veldexcursie Plant Protein Forward


– De veldbonenketen, met o.a. de Eiwitboeren van Nederland, onder leiding van ketenversterker Michael Luesink

3 september 2024; veldexcursie Plant Protein Forward

Wil je meer weten over PPF en welke hulpvragen centraal staan bij de nieuwe keteninitiatieven? Ben jij een ketenschakel die kans ziet om aan te haken bij de lopende keteninitiatieven? Of representeer je een andere gewasketen voor wie het ook interessant zou kunnen zijn om deel te nemen aan PPF?Β Ga naar https://lnkd.in/ebw9gWvE of stuur me een bericht!

🎯 PPF is een driejarig programma met als doel opschaling van gewasgerichte keteninitiatieven die bijdragen aan een hogere afzet en consumptie van Nederlands geteeld plantaardig eiwit voor humane consumptie.

🀝 PPF is een initiatief van Rabobank, Foodvalley NL en het Interprovinciaal Eiwitoverleg, en voortgekomen uit de Bean Deal