11 juni 2024; Boerderij educatie Kom bij de Boer

Tweede boerderijles groep 8

Dinsdagochtend 11 juni is groep 8 met ca. 20 leerlingen van basisschool KBS De Golfslag uit Swifterbant bij ons op bezoek geweest.
De kinderen kwamen met de juf en enkele ouders op de fiets naar onze boerderij. Een week eerder had ik groep 7 op bezoek.Om een officieel door Boerderij Educatie Nederland erkend educatieboer te worden werd ik tijdens de les beoordeelt door de juf en een collega educatieboer. Het collegiaal bezoek wordt dat benoemt. Haal ik genoeg punten dan krijg ik het officiële keurmerk. Daarnaast moet ik een te volgen cursus “Belevend Leren” doen, moet ik tevens goed verzekerd zijn, een geldig VOG  hebben, een risico inventarisatie gedaan te hebben en een jaarlijkse BHV opleiding doen.
Wat gingen de kinderen verder doen. Ze kregen een rondleiding over Harrysfarm en mochten daarna in groepjes van 4 leerzame opdrachten over o.a. suikerbieten, uien, aardappelen en uitvoeren.
Voordat de kinderen op de fiets weer richting school gingen hebben we ook nog een gezamenlijke quiz gedaan. Al met al een hele leuke ochtend gehad. En zoals het nu lijkt ook nog geslaagd als erkend educatieboer.
Ik ben aangesloten bij de Vereniging Kom bij de Boer. Inmiddels zijn er ruim 20 boeren verdeelt over de gemeentes Noordoostpolder, Urk, Dronten en Zeewolde die educatielessen verzorgen voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool.