Peterselie verwerking product
We hebben nadat de laatste vracht van het veld geoogst is nog even bij de fabriek van VNKherbs in Biddinghuizen gekeken hoe ons product verwerkt word. Van vers product tot droog product.
Aanvoer van een container verse peterselie. Deze word een grote stortbak ingekiept. Daarna gaat de peterselie gelijdelijk aan naar boven richting de oven.
De peterselie gaat hier de oven in. Sensoren, die de snelheid van de aanvoerband regelen, zorgen er voor dat de peterselie geleidelijk de oven in gaat.
Dit is de oven waar de peterselie langzaam met transportbanden van boven naar beneden gaat. De temperatuur van dit proces is ruim boven de 100 graden. Onkruidzaden, grond, stengeldelen en overig ongewenst materiaal word erna nog uitgezeefd.
Zo ziet het gedroogde product er dan uit.
De gedroogde peterselie wordt verpakt in dozen. De meeste peterselie wordt verkort aan de Verenigde Staten. Badia Spice in Florida is een grote afnemer. Een fijnere fractie wordt ook wel aan Zuid Korea verkocht.
De dozen met verse peterselie staan klaar voor verzending.