Workshop verse soja
Dinsdagmiddag 13 juni van 14.00-16.00 heb ik mogen meewerken aan de gratis workshop ‘Indrukwekkende Sojaboon‘ gehouden in Food Forum te Almere. Food Forum organiseert elke 2 maanden een workshop over de kansen van de eiwittransitie. Samen met telers, verwerkers, lokale horeca ondernemers, studenten en voedselveranderaars zetten we plantaardige eiwitten op de kaart.
Jan Groen van Green Organics en Dutch Edamame nam ons mee in de wereld van de verse sojaboon. Steven IJzerman van Udea vertelde iets over de vermarkting van de verse sojaboon en ik mocht iets vertellen over de teelt van de verse sojaboon. Op de tribune konden de deelnemers die zich hadden opgegeven voor de workshop de presentaties aanhoren en vragen stellen. Ellen Tijkotte van de provincie Flevoland organiseerde de middag.
Na de presentaties maakte chef-kok van Food Forum en kersverse Zakenvrouw van het Jaar van de Provincie Flevoland Sharon de Miranda heerlijke hapjes van verse soja. Dat kans ze als de beste.